Ëmbëlsira kremoze

Puding me limon lime

Puding me limon lime

Kjo e dielë ishte një ditë përtacie pasi edhe jashtë binte shi me gjyma. Nuk kisha pikën e idesë se çfarë do gatuaja për drekë dhe familja ime (përfshire dhe mua) ishim duke ngordhur për të ngrënë. Që na hahej diçka, na hahej, po se […]

Tortë me krem djathi dhe lëng limoni lime

Tortë me krem djathi dhe lëng limoni lime

Mua më pëlqen të gatuaj ëmbëlsira, ose më saktë të bëj ato gatime që piqen në furrë (nga ku vjen edhe emri I blogut tim-Bake My Day Happy), por të gjitha ëmbëlsirat që unë gatuaj, kanë doza të reduktuara të sheqerit. Para disa muajsh kisha […]

Ëmbëlsirë pa Emër, por me Luleshtrydhe

Ëmbëlsirë pa Emër, por me Luleshtrydhe

Mendoj se gjëja më e vështirë kur sajon një recetë është vendosja e emrit. Po po, pikërisht emri, ja psh kësaj ëmbëlsire mendova t’ia ve emrin… ta quaj… si ta quaj?  Epo, nuk e di. Nejse, po e lë pa emër… për momentin. Kur sajoj […]

Crème Brulee me patate të ëmbël

Crème Brulee me patate të ëmbël

Patatja e ëmbël kohët e fundit ka marrë shumë emër për shkak të vlerave ushqimore që përmban. Nuk e di pse e quajnë patate kur për nga cilësitë më shumë ngjan me familjen e rrepave & panxharëve, megjithatë unë nuk jam agronome, ndaj do ti marr […]