Muaj: Shkurt 2017

Pasta sy -sipas variantit tim.

Pasta sy -sipas variantit tim.

Një ndër ëmbëlsirat që kam patur qejf kur kam qenë e vogël (dhe vazhdoj ti kem qejf ende)  kanë qënë pasta sy, ose të paktën kështu ia di emrin unë. Në tentativë e sipër për ti bërë vetë në shtëpi, krijova këtë recetë (them krijova […]

Mafishe

Mafishe

Pasi kam tentuar pafundësisht për të bërë mafishe, them se në fund arrita ta gjej formulën e saktë që të më dalin mirë. Tani sa herë më teprojnë të bardha vezësh, gjëja e parë që më shkon ndërmend janë mafishet

Drithra krokante (crunchy granola)

Drithra krokante (crunchy granola)

Një ndër gjërat që kam kërkuar gjithmonë në pinterest kanë qënë ato që kanë pasur tërshërën si përbërës kryesor. Një ndër to është dhe crunchy granola (ose thënë shqip drithrat krokante-e di që krokante nuk është shqip por kërce sikur nuk më tingëllon mirë) Pasi […]

Baozi (Bukë në avull)

Baozi (Bukë në avull)

Për herë të parë, këto bukë i provuam në NY kur kaluam disa ditë pushime. Si çdo gjë deri më sot, për çdo pjatë që na ka pëlqyer kam bërë kërkimet e mia në internet për ta ritentuar edhe në shtëpi. Kjo recetë ishte një […]

Panine (pre-gels)

Panine (pre-gels)

Një ndër kënaqësitë e mia të mëdha është dhe bërja e bukës vetë në shtëpi. Ky pasion lindi para 10 vitesh gati kur im atë më dhuroi 1 makinë bërëse buke. 5 bukët e para (ok, e pranoj, 10 bukët e para 😅) ishin një […]